به گزارش ایرنا به نقل ازگزارش روزچهارشنبه سفارت کشورمان درمسکو، خلدی گفت که جمهوری اسلامی ایران برای پذیرایی از گردشگران روس علاقمند است وبرای این منظور برنامه ریزی خواهد شد.

مدیرکل بازاریابی وتبلیغات گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری همچنین بااستناد به امارموجود به سفر 8500 گردشگر روس به ایران درسال 2014 اشاره کرد و گفت: این امار نسبت به یک سال قبل از آن به نصف کاهش یافته است.

وی افزود : از این مساله می توان نتیجه گرفت که گردشگری ایران با روسیه توسعه نیافته و به همین دلیل ممکن است تأسیس نمایندگی گردشگری ایران در روسیه چاره ساز باشد.

مقام گردشگری کشورمان خاطرنشان کرد: نمایندگان برخی شرکت های گردشگری روسیه معتقدند افتتاح دفتر نمایندگی گردشگری ایران درروسیه به آشنایی مردم این کشور با ایران و امکانات جهانگردی آن کمک می کند زیرا مردم روسیه از ایران اطلاع کافی ندارند.

ایران و روسیه به تازگی برای راه اندازی متقابل دفاتر توسعه گردشگری توافق کردند.

«سمیع الله حسینی مکارم» معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشورمان که اواخر آبان ماه به مسکو سفر کرده بود روز 25 این ماه درگفت وگو با خبرنگار ایرنا با اعلام این مطلب گفت: در مذاکرات مسکو طرف های ایرانی و روس برای گسترش همکاری ها به ویژه راه اندازی متقابل دفاتر توسعه گردشگری توافق و برنامه ریزی کردند.

وی افزود: در دیدار با مقام های روس از جمله رییس سازمان گردشگری روسیه، راه های گسترش همکاری های دوکشور دربخش های مرتبط با این صنعت وسرمایه گذاری بررسی شد.

وی گفت: برنامه توافق شده ایران وروسیه برای گسترش همکاری های گردشگری در سند نهایی دوازدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاری های دو کشور گنجانده شده است.

معاون سازمان میراث فرهنگی افزود: دو طرف در زمینه افزایش گردشگران دو کشور و ایجاد ساز و کارهایی برای تحقق این هدف تلاش خواهند کرد و امیدواریم با توافق های به دست آمده، شمار گردشگران ایرانی و روسی افزایش بیابد.

وی اضافه کرد: سالانه 45 میلیون گردشگر روس به کشورهای مختلف سفر می کنند که از این شمار چهار میلیون و 500 هزار نفر به ترکیه سفر می کنند در حالیکه شمار گردشگران روسی که در سال گذشته به ایران سفر کردند به حدود 20 هزار نفر رسید که نسبت به 45میلیون نفر ناچیز است.

مقام ایرانی گفت: با توجه به روابط سیاسی بسیار خوب ایران و روسیه، به نظر می رسد که تحکیم وتعمیق روابط اقتصادی وتجاری بویژه تبادل گردشگر کارآیی زیادی دارد و می تواند گسترش یابد.

وی ادامه داد: یکی ازمهم ترین ساز و کارهای موفقیت دررسیدن به اهداف تعریف شده که توافق شد، تشکیل کمیته فنی مشترک است تا در آن مسائل متعدد در این حوزه بررسی شود که نشست های آن به صورت زمان بندی و دائمی خواهد بود.

معاون سازمان میراث فرهنگی گفت : تفاهم دوم، تسهیل صدورروادید برای گردشگران دو طرف بویژه لغو آن برای گردشگری گروهی بود. براساس این برنامه همکاری متقابل، گروه های پنج نفر به بالا نیازی به روادید ورود به ایران یا روسیه نخواهند داشت و باید ضوابط آن را وزارت خارجه دو کشور تعیین کنند که می تواند به افزایش حضور گردشگران گروهی کمک کند.

معاون سازمان میراث فرهنگی همچنین به بررسی راه های توسعه سرمایه گذاری ها در عرصه گردشگری میان ایران و روسیه اشاره واظهار کرد: دوطرف درزمینه سرمایه گذاری در زیر ساخت ها و اماکن گردشگری گفت وگو کردند و طرف روس علاقمندی خود را برای توسعه مشارکت ها در این زمینه اعلام کرد.

وی افزود: هیات های دو طرف همچنین برای ساماندهی تورها برنامه ریزی کردند و قرار شد نمایندگان تعدادی از شرکت های گردشگری روسیه برای آشنایی بیشتر به ایران سفر کنند تا از این طریق فرصت گسترش تبادل گردشگر فراهم شود